2002 óta foglalkozunk társasház kezeléssel. A vonatkozó jogszabályok rendelkezései alapján hatékony és eredményes közös képviseleti tevékenység ellátása, melynek során kiemelt hangsúlyt helyezünk az alábbiakra:

 

- Közös képviselői feladatok ellátása

Megbízási Szerződés alapján közgyűlés összehívása, a közgyűlési határozat előkészítése és végrehajtása, közös költség közlése és beszedése, közgyűlési határozatok és azok végrehajtásának nyilvántartása, számviteli szabályok szerint évenkénti költségvetési javaslat készítése, minden olyan ügyintézés, melyet a társasházi törvény nevesít.

 

- Áttekinthető naprakész könyvelés

A társasházakra specializált könyvelői szoftverünk segítségével naprakész információval szolgálunk a társasházak anyagi helyzetéről

 

- Jogi képviselet ellátása

Társaságunkkal megbízási jogviszonyban álló mindenkori ügyvéd/ügyvédi iroda segíti a társasházak kintlévőségének jogi úton történő érvényesítését, amennyiben szükséges képviseli a társasházakat a bíróság előtt.

 

A Társasházi törvény szerint azoknak a társasházaknak, akiknek az éves pénzforgalma meghaladja a 20 millió forintot vagy a külön tulajdonban lévő albetéteinek a száma 50-nél több, gazdasági ellenőrzést ellátó személyt kell igénybe vennie. E személy lehet regisztrált mérlegképes könyvelő vagy könyvvizsgáló.

Az MTOSZSZ - Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetsége - hivatalos állásfoglalása szerint a pénzügyi forgalom a bevétel és kiadás együttes összege, és nem tartozik a pénzforgalom adataihoz a nyitó-, illetve záróállomány értéke. A szövetség vezetőségének véleménye az, hogy a mérlegképes könyvelő, aki a társasházak könyvelését ismeri, már végezte, vagy végzi, jobban át tudja tekinteni a könyvelési anyagot, mert ismeri a belső tartalmat is, hiszen találkozik vele a munkája során. A társasház sajátosságait kevésbé képes jól értelmezni az, aki a korábbiakban cégek ellenőrzését végezte.Viták kerülhetőek el azzal, ha olyan személy végzi az ellenőrzési feladatot, aki részleteiben is ismeri a társasházak működését. Forrás: Magyar Távirati Iroda

Kapacitás hiányában, csak Székesfehérvári társasházakat tudunk kezelni.